Melasa je koncentrovaný sirup, který vzniká jako vedlejší produkt při výrobě rafinovaného řepného cukru. Melasa je bohatým zdrojem minerálních látek, kterých obsahuje 30x více než cukr. Nachází se v ní železo, vápník, draslík, hořčík, měď, chróm, mangan, molybden a zinek. V jedné polévkové lžíci melasy je tolik vápníku jako ve sklenici mléka. Obsah železa lze vyčíslit devíti vejci. V melase, která má zásaditou reakci, je také hodně vitaminů skupiny B. Nejčastěji se používá jako přirozené sladidlo do boilies směsí. Vhodná i jako dip.Vzniká jako vedlejší produkt při výrobě rafinovaného řepného cukru. Melasu možno použít jak do boilies, tak na jeho dipování. Velmi vhodné dipovat partikl.
- Přírodní produkt – vysoký obsah vitamínů a minerálních látek
- Obsah cukru min. 52 % – intenzivní sladidlo a atraktor
- Univerzální použití – do boilies směsí, method mixů, krmítek a jako dip
- Vhodná na dipování partiklů – kukuřice, řepka a další
- Nerozpouští PVA – možnost použití i v PVA sáčcích a punčochách
- Multifunkční využití – oblíbený doplněk také pro koně a hospodářská zvířata
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
